budak2 blurr yg comel...

Thursday, March 3, 2011

di sebalik tabir blog

assalamualaikum n hye semua...
petang nih terasa nak join satu lagi segmen dari abg BEN nih...macam besa la kan lau nak join segmen abg ben ni kena ada tugasan...jom kita cek apa kena buat..
ok macam biasa la kan..sapa2 nak join klik je kat gambar header kat atas tu..oiitt2..bukan headar aku la..header abg ben la..apaadaaaa....

task 1 : letak header abg ben.. done!

abg ben suruh letak gambar yang paling menawan..aku rasa gambar nih pun cukup la..lebih2 nanti ada yang terjatuh cinta lak naya ja aku...ok aku perasan...lallalallaal~~

task 2 : tajuk disebalik tabir blog..done! task 3 : letak gambar paling menawan.. done! task 4 : cerita latar belakang sendiri bukan latar belakang orang lain...

nama aku yang sebenar NOOR HAMIZAH...dalam blog nih lebih dikenali dengan nama CIKBLURR..kenapa nama CIKBLURR?? nak tahu?? pergi la godek2 entry lama aku...
baru ja mengjangkau umur dobelas doplohdua(22) tahun...anak jati pulau pinang...apasai anak jati pulau pinang?? aku lahir kat pulau pinang, tinggal pun kat pulau pinang dan sekarang pun masih belajar kat USM pulau pinang..pendek kata tak pernah keluar merantau sorang2 la dari pulau pinang nih...kalau panjang kata pulak...korang fikir la sendiri..lalalalal....anak sulung dari lapan belas beradik..ramai kan???suka melencong melancong...suka buat aktiviti lasak...sapa nak hiking sila2 la ajak aku...ok la..cukup la kan sikit2 aku cerita pasal diri aku nih..kalau sesapa nak tahu lebih lanjut sila2 la berkenalan dengan aku sendiri ok...

task 5 : jumlah follower sekarang

setakat jam 3.17 petang nih follower aku ada 266 orang..

task 6 : soalan dari master la pulak kan....asyik kita ja jawab sendiri so, sekarang nih meh nak jawab soalan2 abg ben lak...nak tau apa soalan dia?? jom ikut aku..kita terjah...zassssss...

  • jika anda tak punya blog, apakah yang akan anda lakukan dengan dunia maya ini??
- ok meh nak jawab..tetiba rasa macam kena interview dengan fafau lak lam melodi.. wahahah.. bikin gempak.... kalau aku tak punya blog?? apa ek aku buat?? eh..aku lak tanya korang apasal?? kih3..ok back to da questiang..kalau aku tak da blog, macam besa la kan..facebook la..hari2 mengadap facebook..bangun tido ja mesti facebook dulu..macam jadi satu tabiat lak kalau tak buat hati tak senang... bila online nak buat assigmen konon2nya la nak cari maklumat dalam internet tapi mesti akan terselit2 jugak buka facebook tu...ish..apasai la tangan nih gatal sangat eh?? lagi satu, dulu sebelum aku kenal dengan facebook nih, aku selalu layan tagged, friendster dan myspace..tapi sejak2 kenal facebook, semua akaun2 lain aku dah delete...hehehe.... next question please....
  • ceritakan kepentingan blog kepada anda
- sebenarnya masa blog nih muncul dulu, aku privatekan sebab masa tu aku baru frust tertonggeng..so, aku buat blog untuk luahkan segala perasaan aku masa tu..biasa la kan..orang tengah putus cinta mesti la ayat semua jiwang karat nak reput..ye tak?? TAKTAU?? macam la korang tak pernah putus cinta.. ok lepas tu lama2 aku rasa bes lak tulis blog nih... mula la aku openkan dekat orang ramai... tapi ayat2 yang frust tu aku drafkan ja..malu orang baca..hehehhe... so, sekarang nih blog sebagai diari kehidupan aku la... sebeb setiap apa yang berlaku, apa yang aku rasa, akan aku catatkan dalam nih.. lagi satu, melalui blog jugak la aku dapat kenal ramai kawan2 baru..kadang2 tu belajar satu U, hari2 selisih tapi tak pernah kenal. kau inagt budak U sama macam kat sekolah ker? memang harusla bila kau tak kenal semua pun..tu pun nak kecoh..grrr...so, dalam blog nih jugak aku dapat kenal ramai senior kat USM ni..ok next...
  • blog feveret yang wajib singgah hari2...kenapa dan mengapa??
- aku ni memang hari2 akan online..asal ada free ja mesti aku akan online..blog yang paling aku suka baca dan ofkos hari2 aku akan terjah blog ni kompom la blog abg ben nih..ni bukan sesi membodek ok... kenapa aku suka sangat blog abg ben?? bagi aku abg ben ni sangat2 rajin dan kreatif..bayangkan la hampir setiap masa dia akan update blog..pastu ada ja idea dia nak menulis... aku ni penat kerah otak sebab takda idea tapi abg ben boleh plak ari2 update blog...jeles kadang2..hehehe..lagi pula, abg ben ni kerja plak tu....pandai dia bahagikan masa antara kerja dengan berblogging...aku nih, hampeh..lau menghadap blog tu, alamatnya tak stadi la...huhhu.... lagi yang aku sukanya dengan blog abg ben nih sebab dia suka buat macam2 segmen..aku mengaku la bila aku join segmen dia, sedikit sebanyak trafik aku meningkat walaupun blog aku nih tak pernah direview beliau pun..sob3....ok la..mungkin setakat tu ja kot...last sekali thankz abg ben sebab buat macam2 segmen yang boleh membantu meningkatkan trafik blog2 baru macam blog saya nih... next....

eh dah habis?? ok setakat tu jela kan..so, sesapa nak join sila2 la pergi ke lo abg ben yer..adiosss...

thankz 4 reading...lau rajin comment2 la yer..jangan lupa tinggalkan link di shoutbox yer..

30 comments:

♥yaya budak suka embun♥ said...

wah3..hehe

apisv2 said...

salam,
mengunjungi disebalik tabir blogger;p
dtg dr blog abg ben;D

disebalik tabir apisv2

cik ayin said...

datang dari belog abg ben :)

Cik Sue said...

BW + follow dr blog En Ben... :D

R.I.E.Z said...

salam ziarah disebalik blogger nih..:)

http://riez1004.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

jom ziarah and follow saya..:)

Bella Bell said...

salam perkenalan..dr blog bro ben :)

cikblurr said...

yaya : apa yg wah2nya tu macikkkk??

cikblurr said...

apisv2 : temkiu dtg blog saya..sudah berkunjung balik... :)

cikblurr said...

cik ayin : :)

cikblurr said...

cik sue : thankz follow..insyaallah akan difollow balik...

cikblurr said...

r.i.e.z : thankz singgah sini.. :)

cikblurr said...

bella bell : hye..salam perkenalan...

bun said...

buat spotcheck dari BA

salam kenal

cikblurr said...

bun : thankz.... salam kenal jugak...

noraim said...

salam perkenalan.
singgah sini dari blog abg BA.
happy blogging ya :)

cikblurr said...

noraim : salam perkenalan jugak...thankz singgah...

mas.saari said...

singgah n follow dari blog abg ben..
salam perkenalan~

Kei Seichi said...

salam perkenalan...
datang jalan2 dari belog abg ben...
happy blogging!

http://geekzster.blogspot.com/

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

Semalam tak sempat singgah blog sesapa pun..
so rase macam x bagus..
okey, sekarang tengah terjah bolg u all..
mari kita ramaikan kawan2 sekeliling kita ya...
ok..chow..

yatie's EPISODE said...

dtg dr blog abg ben & follow. ^^

salam perkenalan (:

meaw said...

datang dari blog bro BA.....pulau pinang? tang mana tu? meaw pon duk study kat penang ni....i mean area mana :P


nyway, meaw dah folloe ur blog :)
peace!

aizamia3 said...

salam ziarah dari blog abg ben... ;)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

salam singgah dr segmen sebalik tabir abg ben.

keep it up blogging yaa !!! :)

dah foloww!!

Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

cikblurr said...

mas.saari : thankz follow...salam perkenalan jugak ... :)

cikblurr said...

kei seichi : hye/...salam perkenalan..thankz singgah..

cikblurr said...

cik angkuh yg chumel : jom kita ramai2kan lagi kengkawan...

cikblurr said...

yatie's episode ; hye..thankz follow.. :)

cikblurr said...

meaw : yup penang..kat bukit mertajam ler..

cikblurr said...

aizamia3 : hye..thankz ziarah..

cikblurr said...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ : thankz yer follow....