budak2 blurr yg comel...

Friday, December 20, 2013

love 2013

assalamualaikum n hye semua...

lebih kurang 10 hari lagi nak menjelang 2014... so, camna? azam2 dan impian 2013 dan tertunai ka? mungkin awal lagi nak cerita pasal azam dan impian nih tapi disebabkan hujung tahun 2013 aku akan menjadi terlalu sibuk, mungkin takda masa dah nak menulis dalam nih.. so, biarlah aku tulis siap2 kat sini sebabnya setakat hari ni, semua impian 2013 aku dah tercapai...alhamdulillah...bersyukur sangat2...

target dan azam aku untuk tahun 2013 ni sebenarnya tak banyak pun... let cekidap...

1) dapat kerja yang tetap..
- azam aku tahun ni nak dapatkan kerja yang tetap dan lebih terjamin,,,sapa yang tak mau kerja tetap kan... syukur, jun 2013 impian tu dah terlaksana... kerja sekarang lebih baik dari kerja sebelum ni dan lebih terjamin...

2) nak beli sebiji kereta baru...
- azam ni pun dah tercapai...walaupun mula2 tu ada masalah sikit, akhirnya november 2013, my red baby born...haha..disebabkan kegilaan  aku kepada warna merah, so, baby car aku pun kena warna merah jugak...

3) nak tamatkan zaman bujang....
- ok, yang ni sebenarnya dah lama...since zaman  sekolah lagi aku dah pasang impian untuk tamatkan zaman bujang masa umur aku 24 tahun..masa zaman sekolah la...ingat lagi, masa tu form 5..aku dan plan siap2 halatuju hidup aku..(lepas spm, masuk form 6 2thn, lpas tu sambung degree 3thn, then lepas degree kerja dlu stahun n then kawen means, habis form 6 tahun 2009, habis degree 2012, then 2013 kawen) beria ja kan..buatnya takda calon camna..?? huhu...tapi, dah tercapai kan... november 2013, tamatlah riwayat hidup bujang aku...hahha...

- ritu aku cakap dengan hubby, aku cerita kat dia, dulu aku pernah pasang impian nak tamatkan zaman bujang aku masa umur 24 tahun, means tahun 2013 la...serius, dia macam bangga n seronok sangat sebab jadi orang yang berjaya melengkapkan impian aku...sebab tu la aku sayang sangat2 dekat hubby aku...

rasa macam hepi dan bahagia sangat.. tahun 2013 ni tahun yang banyak bagi kegembiraan n kebahagiaan kat aku... nanti 2014 kena setkan impian lain..benda ni tak difikirkan pun lagi..nanti kena bincang dengan encik hubby dulu la...


ok bye...

thankz 4 reading...lau rajin comment2 la yer..jangan lupa tinggalkan link di shoutbox yer..

No comments: