budak2 blurr yg comel...

Thursday, September 9, 2010

R.A.Y.A

slamat ari raya aidilfitri maaf zahir n btin...
raya dh nk smpai tp mood raya aku ni xmai2 lg pun...
hadoila...xtau la napa taun ni lgsg xda mood nk raya...
lau sblm2 ni, aku la org plg2 excited kali lau nk raya...
sblm2 ni...lau dkt2 nk rya tu...aku la plg2 bizi kali klah pm...
wat kueh raya...samperit, almond la n mcm2 lg la...
tp taun ni....mls giler nk wat...
napala aku jdi mls sgt2 taun ni??
sok dh nk rya tp kueh bru wat 2 jnis...
adoii......malas bangat sih....huhuhu....
bju2 rya pn aku x amik kisah sgt dh....adoiii...dh thp kronik dh ni...
agak2 kna p jmpa dktor dah ni...
agk2 ada x dktor yg ley ubti pnyakit aku ni??
huuuuaaaaaaaaaaaa.......mood raya...
cpt la mai kat aku....huhuhu...
kenapakah?? mengapakah??
arrggghhhh....nak raya jugak....nak mood raya jugak....
mak......nak mood raya......huhuu...
wlaupun mood raya aku x smpai2 lg....
apa2 pun, aku still nk mnta maaf kat sespa yg aku da wat slah tu...
aku sdar aku ni bkn la baek sgt...
aku x smpurna, aku ni jahat, slalu bikin masalah kat org...
tp aku xkn ggu org lau org x ggu aku....
aku x pnh ggu org tp org slalu ggu aku...
kpda spa2 yg dh byk wat salah kat aku tu....
yg slama ni dh byk sakitkan ati aku, dh byk lukakan ati aku...
yg slalu kacau hidup aku...yg dh rmpas kebhgiaan aku..
yg sdg berbhgia diatas pnderitaan aku...
yg slalu watkan temperature aku naek tu...
cpt2 la mai mnta maaf kat aku...
mna tau kot2 nati x smpat nk mnta maaf ka kan...
kita xtau bopa lma lg kita akan hidup ats dunia ni....
so, sdar2 la k..insaf2 la...
abah aku ckp, lau kita wat bek kat org,
nati Allah akn hntr org wat bek 10x kat kita..
tp lau kita wat jht kat org...
nati kita akn kna blk mcm tu..tah2 lg truk lg...
kita kna igt, idup kita ni x smstinya kita akan sng slalu...
kita xtau apa akn jdi kat kta msa dpn...
so, jgn igt kita akn sng slalu...
thankz ya abah atas nasihat tu...
insyaallah kak akan igt slalu pesan abah tu....
so, xmo pnjg2 cita kat cni...slamat ari raya aidilfitri maaf zahir n batin...

thankz 4 reading...lau rajin comment2 la yer..jangan lupa tinggalkan link di shoutbox yer..

No comments: