budak2 blurr yg comel...

Monday, January 24, 2011

25 Random Facts About Me Myself and I!

assalamualaikum..hye semua...maaf yer tak sempat bw lagi..nanti aku qada balik yer bw blog anda2 semua...aku bizi sesangat minggu nih..ni pun baru ja balik dari library..nanti malam ada discussion lak..aduh...memang letih sangat2..rasa macam semput2 dah nafas nih...sementara nak tunggu waktu maghrib kan, so aku pun nak jawab la tag dari aida radzi...thankz yer tag saye...

lets start bebeyh...

  • nama aku mizah...nama lam blog cikblurr..napa cikblurr?? mungkin sebab aku slalu blurr kot..heheh...
  • aku lahir kat pulau pinang, membesar kat pulau pinang, belajar pun kat pulau pinang..pendek kata aku tak pernah lagi la jauh2 dari pulau pinang nih...
  • umur aku 22 tahun..19 februari nih baru genap 22 ok...jangan lupa pos hadiah besar2 yer...
  • anak sulung dari 8 beradik tapi selalu orang cakap aku anak ke 4 @ 5 sebab adik2 aku lagi besar dari aku...maknanya aku ni awet muda la...huhuhu...
  • ada sepasang adik kembar..adik bongsu la..harap2 anak aku nanti kembar jugak la...hehehe...
  • aku sangat suka pada binatang terutama kucing dan arnab...pencinta haiwan la tu..
  • suka aktiviti lasak..sapa nak hiking sila ajak aku ok....
  • suka pada kanak2...budak2 kecik je la..
  • 1st impression orang akan cakap aku sombong tapi bila dah kenal bertukar jadi gila2...
  • seorang yang pemalu...malu tapi mahu..hahahah...
  • masih single...frust tertonggeng ritu tak baik2 lagi sebab tu tak berjaya buka hati untuk orang lain lagi...biarlah dulu...
  • tak sanggup tengok orang lain menderita walaupun kadang2 hati sendiri yang sakit..lembut hati ler tu...
  • bercita2 nak jadi inspektor polis...penangan dari inspektor aliza dalam gerak khas..doakan la yer...
  • suka pada suasana kampung..berhajat nak buat rumah dekat kawasan yang ada sungai..best....
  • impian bila mula kerja nak beli satria neo...suka giler dgn model satria nih...
  • hantu novel...rekod terbaik satu hari boleh habiskan 2 buah novel...
  • suka melancong...sapa2 nak pergi melancong jangan lupa ajak aku..ngeee...
  • suka makan jeruk pelam...dah nama pun duk peneng kan..so, mesti la suka jeruk...
  • suka berterus terang..kalau terasa nasib la kan..aku cakap benda yang betul jer...
  • setiap hari dalam menu mesti kena ada ayam walaupun sikit...febret aku la ayam nih..ari2 makan pun tak boring..hhahhaha...
  • seumur hidup tak pernah diet...badan susah nak naik sebab tu tak diet...ehhehe...
  • start tinggal kat asrama dari form 1 sampai sekarang nih dah dekat 9 tahun...
  • ada sorang kawan baik lelaki yang kawan dari zaman kanak2 lagi...
  • berhajat nak hantar mak ngan abah pergi mekah dengan duet aku sendiri...
  • selalu tido lambat waktu malam...susah nak tido la tu....
last but not least..yang ke 26...ngade kan?? orang mintak 25 bgi 26 lak..ikut suka la kan..heheh...
  • paling tak suka tengok citer seram...lau tengok jugak nanti mesti takley tido sebab asyik dok ingat ja...
fuh..siap pun 25 perkara tentang diri aku nih....oppss...26 perkara..ni jela serba sedikit sal aku..lau sesapa nak tau lebih lanjut sila tanya aku sendiri la yer....

sekarang nih aku nak tag :
  1. http://embunmenitis-yaya.blogspot.com/
  2. http://alyph-farhan.blogspot.com
  3. http://anneyss.blogspot.com
  4. http://ceritakedaichocolate.blogspot.com
  5. http://ikhmalyusoff.blogspot.com
  6. http://www.izamirridzwan.com
  7. http://amnyrauhah.blogspot.com
  8. http://caersasuke.blogspot.com
  9. http://nubmohdtahir.blogspot.com
  10. http://arewin.blogspot.com
  11. http://mynameismryna.blogspot.com
  12. http:/myungdae92.blogspot.com
  13. http://princeghostz.blogspot.com
  14. http://ctfahyma.blogspot.com
  15. http://bezasayaawak.blogspot.com
cukup la kot..nak pegi discussion lak..sesapa nak jawab pun silakanlah yer...

nanti dah siap jangan lupa tinggalkan link disini yer...boleh kita kongsi2 kan ye tak...
thankz 4 reading...lau rajin comment2 la yer..jangan lupa tinggalkan link di shoutbox yer..

25 comments:

ekmal said...

nnt mal nk buat gak la..heehe :)

Aida Radzi said...

tengs..hihi...
ade beberape yg same ngan diri sy ni...
inyaallah, ape yg awk hajati akn berjya..gd luck :)

cikblurr said...

ekmal : buat la..nanti jgn lupa tinggalkan link kat sini yer,...hehehe..

cikblurr said...

aida : thankz...

nub said...

jeruk mempelam naa..syiok2

mary ann ;) said...

mana link belog saya T_T
(nak touching jap)

cikblurr said...

nub : hehehe..marbeles lah...

cikblurr said...

mary ann : tu kan dah da...ehehe...

Myung Dae said...

TU dia tentang Cik Blurr . Nasib Baik tak rabun . blurr je kan . HAHA

Jom Join Contest Ni
http://myungdae92.blogspot.com/2011/01/promosi-header-hanya.html

cikblurr said...

ahahha..tu ar..naseb baik x rabun..lau x jadi cikblurrrabun lak..kah33...

nub said...

hehhe.tangkiyu3

Alyph Farhan Jr said...

waaaaaaaa . . kena tag . . hehehehe . . makaseh . . tibae2 jadik blurr . . hehehe . . .

cikblurr said...

nub : welcome...ngee...

cikblurr said...

alyph farhan jr : same2...dh blurr ek?? mkn ramai la kroni2 cikblurr pas nih..hahahah...

ιѕмaιl pυтra aιdιl adнa said...

thanks :)

~Amny Rauhah~ said...

sudah buat entry! :D

http://amnyrauhah.blogspot.com/2011/01/25-random-facts-about-me-myself-and-i.html

cikblurr said...

ismail putra :

welcome....

cikblurr said...

amny rauhah :
dh buat ek...ok2..nanti nak pergi terjah...hehehe...

aNnE said...

anne dah buat dulu..hehe
http://annenyss.blogspot.com/2010/11/25-basic-facts-bout-me.html

thanks fer tagging :)

m!ss $@BR!D@H said...

25 randoms obout miss blurr.. hee..

iniialahaku said...

hahaha..siap bleh brtukar jadi gla ek??

♥yaya budak suka embun♥ said...

dah wat dah ni taun lepas

http://embunmenitis-yaya.blogspot.com/2010/11/rahsia-ku-kini-milikmuhangat-hangat.html

Alyph Farhan Jr said...

cik blurr. . .

anda di tag. .

http://alyph-farhan.blogspot.com/2011/01/25-random-facts-about-me-myself-and-i.html

cikblurr said...

alyph farhan...jap nak megusha entry kamoo...

cikblurr said...

iniialahaku : bukan jdi gila yer..tpi gila2...hehehe..