budak2 blurr yg comel...

Monday, February 14, 2011

dapat coklat di hari Valentine

assalamualaikum n hye semua..
apa cer hari nih?? baik kah?? sihat kah?? teruk kah???
apa2 yang korang rasakan harini moga2 sentiasa berbahagia yer...
hmmm..aku?? arini aku rasa hepi sesangat sebab tadi ada orang bagi coklat kat aku...
sweet kan....semanis coklat..hehhehe...
suka sangat2..my febret..nyum33....

agak2 sebab apa ek orang tu bagi kat aku coklat???
sebab hari ni kan hari Valentine, so mesti la ada orang yang akan bagi something kat mawe dia...
woohhh..kolotnya anda....
setiap hari adalah hari untuk berkasih sayang ok....
tak perlu tunggu hari Valentine baru nak sambut...
apakejadahnya sambut2 Valentine???
kan dah terang lagi bersuluh Valentine tu HARAM...so buat apa nak sambut??
tak perlu semua tu...

dosa2 sepanjang couple tu pun dah bertimbun2 kan, so tak payah la nak tambah2kan lagi dosa dengan sambut Valentine yang HARAM tu...

ok back to da topic..pasal coklat tu, serius aku sendiri tak tau napa dia bagi kat aku coklat tu...aku bukan mawe dia, dan bukan jugak sebab Valentine ok...mungkin sekadar ingatan dari seorang kawan...tapi yang terharunya sebab dia macam tau2 ja aku ni memang minat sangat2 dengan coklat...

tadi ada google cari makna disebalik pemberian coklat...meh baca sini apa dia tulis..

Coklat tu manis, maknanya pemberi hadiah coklat ni *sweet* ok! Tapi jangan makan coklat banyak sangat, takut * hyperactive*! (Haha, ye ke?) Sebenarnya makna dalam pemberian coklat ialah sebagai memberitahu bahawa si penerima adalah seseorang yang sangat istimewa. Pemberian coklat juga boleh membawa maksud bahawa si pemberi itu sayang kepada si penerima.
sumber : klik sini...
erk....?? betul ker maksudnya tu???



pesanantulusikhlas : thankz a lot yer awak sebab bagi coklat nih....
thankz 4 reading...lau rajin comment2 la yer..jangan lupa tinggalkan link di shoutbox yer..

5 comments:

padlie said...

tradisi kat office saya..
Bila balik dari oberc, mesti bagi coklat kat semua orang..
punya la jauh beli coklat kat Rome, Moscow, Auckland, UK la.. Bila check manufacturer kat plastik, MADE IN MALAYSIA..

padlie said...

tradisi kat office saya..
Bila balik dari oberc, mesti bagi coklat kat semua orang..
punya la jauh beli coklat kat Rome, Moscow, Auckland, UK la.. Bila check manufacturer kat plastik, MADE IN MALAYSIA..

cikblurr said...

padlie :

hahaha...buat syarat ja kot beli coklat kat oversea..baru nampk bes kit konon2nya dpt coklat dri oversea...

sAsyA said...

seronoknya dpr coklat
xkesah la hari pape pon dan xperlu ada hari tertntu
kalau org nk bg sy tetap terima
hahahahaha

cikblurr said...

syasya : hahaha..betul3....x kesah la kan...lau ada org nak bgi sya terima ja....kih33... rezeki jgn ditolak..ngeee...