budak2 blurr yg comel...

Sunday, October 2, 2011

hangpa pernah kapel? kalau pernah mai baca sini

assalamualaikum n hye semua

hangpa semua mesti pernah kapel kan?? tipu la kalau cakap tak pernah kan. ha tu dok senyum sorang sorang tu mesti dok teringat dekat gepren / boypren hangpa kan?? pendapat hangpa la kan, mana llagi best. kapel dengan orang yang lagi muda ka, kapel dengan orang yang sama umur ka ataupun kapel dengan orang yang lagi tua dari hangpa? lagi mana yang best kapel dengan orang yang sama sama belajar pastu nanti habis sama sama, grad sama sama ataupun kapel dengan orang yang dah kerja??? tak kisah la yang mana pun hangpa rasa best kan. yang penting hangpa bahagia dah la no.

harini aku rasa nak cerita la sikit beza kapel sama2 belajar dengan kapel dengan orang yang dah kerja. semua ni berdasarkan pengalaman aku sendiri la. aku lebih khususkan untuk kaum2 perempuan la yer. hangpa laki mana la aku nak tau. jom kita tengok apa beza dia...

1) kalau kapel sama belajar hari2 boleh jumpa. tu pun kalau satu tempat belajar la. lagi bestnya kalau satu kos dan satu kelas. fuh..lagi2 la best. sepanjang masa boleh jumpa. p kelas, balik kelas, sambung waktu malam lagi, sepanjang masa la boleh dating. sana sini asyik berkepit ja. kadang2 orang tengok pun naik meluat dah. ahhahah...tapi........ kalau kapel dengan orang yang dah kerja ni susah sikit nak jumpa. kadang2 seminggu sekali pun tak boleh jumpa apatah lagi hari2 kan.

2) kapel sama2 belajar ni tak bebas. mana taknya, dah belajar satu tempat, kalau buat yang bukan2 sikit kompom la boypren hangpa tu cepat ja tau. banyak kot spy2 yang dia dok pasang. silap2 haribulan dia yang kantoikan hangpa. tapi.....kalau kapel dengan orang yang dah kerja ni, hangpa bebas sikit. takda spy dok ngintip2 hangpa. ha kan lagi selamat.

3) kapel sama2 belajar ni kadang2 buatkan hangpa susah nak join aktiviti2 kat u hangpa. yela, baru ja nak join boypren ajak p dating, baru ja nak join boypren ajak tengok wayang, ari cuti ja keluar dating dari pagi sampai malam. alamatnya hangpa bua aktiviti dengan boypren hangpa jela tiap2 minggu... tapi......kapel dengan orang yang dah kerja ni hangpa boleh selalu join aktiviti kat u hangpa ni. sebabnya bukan tiap2 minggu kan dia nak mai tercongok kat hangpa. lebih baik dia p kumpul duit hantaran lagi bagus kan.

4) kapel sama2 belajar ni takda feel nak rindu2 sangat. nak rindu camna kan kalau asyik dok berkepit hari2. rindu tu pun tak sempat nak mai. kalau kapel dengan orang yang kerja ni boleh kumpul rindu banyak2. best wo. lama2 sekali baru jumpa, kompom hangpa akan gunakan masa berdating tu dengan sebaik2nya.

5) kapel sama2 belajar ni nanti bila dating hangpa kena bawa keluar duit banyak2. takkan nak biar boypren hangpa kot tanggung semua. agak ar. dia pun mak bapak yang tanggung lagi kan. paling tak pun mesti hangpa nak tolong bayar jugak kan. tapi...kapel dengan orang kerja ni ditanggung beres. malu la kan kalau boypren hangpa dah kerja pastu dok minta hangpa tanggung dia guna duit ptptn hangpa tu. tak gentleman langsung beb. paling2 pun selamat duit hangpa bila keluar dating.

6) kapel dengan sama2 belajar, bila nak kawin woi. bayangkan, kalau sama2 grad maknanya sama2 la kumpul duit untuk kawin. hangpa ingat senang ka nak kumpul rm12000?? dah la hangpa tu letak mahal2. mana boypren hangpa tu nak cekau(cari) duit banyak tu dalam masa yang singkat? last2 bila nak kawin boypren hangpa ajak kongsi separuh2. kalau nak tunggu dia stabil, alamatnya umur hangpa dah nak dekat 30 la baru boleh kawin dengan dia. kan dah rugi macam tu. bayangkan kalau hangpa kapel dengan orang kerja, hangpa sedap2 dok belajar dia mati2 kumpul duit. hangpa habis belajar,paling2 pun dia dah ada kereta sebijik, rumah sebijik. cukup la tu kan.

7) kapel dengan sama2 belajar, memang best, time konvo nanti konvo sama2. aku beli hadiah kat hang, hang beli hadiah kat aku. tapi, kapel dengan orang kerja ni, duit hangpa selamat. silap2 dapat teddy bear besar lagi boypren hangpa tu beli. silap2 jugak, dia bawak rombongan meminang sekali time hangpa konvo tu. suprise katanya. apa nak heran kan. dia dah kerja. hidup dah stabil.

8) kapel sama2 belajar senang nak buatkan boypren hangpa tu jeles. hangpa dok syok2 discuss pasal study, boypren hangpa kata hangpa dok menggatai dengan laki lain, silap2 haribulan, boypren hangpa nak join discuss sekali walaupun dia takda kaitan pun dengan subjek tu. kan dah takda privasi kat situ.

okla aku rasa setakat tu jela kot yang aku mampu tulis. maaf la kalau ada yang tak setuju. ni pendapat aku ja. tak semestinya betul salah silap harap dimaafkan ok. babai.

thankz 4 reading...lau rajin comment2 la yer..jangan lupa tinggalkan link di shoutbox yer..

4 comments:

Areliff said...

Blajar lu baru kapel :)...kalau kapel kat skolah. pendapat ku baik hentikan..tapi kalau ka Uni bleh kot he2

amy amiza said...

ahahha..tau xpa..tpi zmn skrng ni bdak skolah rndah pn pandai kapel2 apath lgi budak u kan...

nub said...

xpenah kapel. tapi selalu tengok gelagat2 org kapel ni. macam2

Anonymous said...

Apapun, yang penting ikhlas dan sedia untuk bersusah senang bersama..:)