budak2 blurr yg comel...

Thursday, April 28, 2011

susah sangat ka nak ucap "MAAF" ????

assalamualaikum n hye semua....
apa khabar???? dah seminggu kan aku tak berentry....
sibuk memikirkan pasal exam...cis..sibuk fikir ja bukan sibuk stadi...apa daaaaa.....
harini tetiba mood aku nak menulis plak...tambah2 plak dengan apa yang baru ja jadi tadi lepas habis exam......grrrr...sakit hati ok....
nak tahu apa cerita????
sila baca tajuk sekarang....... cepat baca..!!!
dah baca?? sekarang nih aku nak tanya ada apa dengan perkataan maaf tu???
ok koran g fikir la sendiri k ada apa dengan perkataan tu....aku malas nk hurai panjang2....
lagipun entry ni bukan untuk aku berceramah...tapi aku just nak mengingat dan menyedarkan seseorang bila dah buat salah sila la minta maaf...jangan buat muka toya ja......sakit hati ok...

daripada aku terbeleter panjang lebih bek aku sambung cerita kan....

aku sebenarnya baru ja balik dari amik exam HPA...masa keluar dari dewan tadi aku berdiri kat satu tempat ni sementara tunggu makcik jiran aku tu.....masa aku tengah berdiri statik kat situ tetiba aku rasa badan aku dilanggar dari belakang....so, aku pun pusing la nak tengok sapa yang langgar aku tu....huhhhh...sakitnya hati aku......orang yang langgar aku tu boleh blah buat tak tau ja....gearam tol..dah la langgar aku..tak reti minta maaf pulak tu...berat sangat ka mulut tu nak ucapkan perkataan MAAF?? aku bukan minta apa2 pun...just ucapkan sepatah perkataan MAAF tu pun susah ya???

masa tu aku rasa macam nak baling ja payung yang tengah aku pegang tu..biar kena kepala dia baru dia tau rasa kot.....dah la sakit hati sebab kuar exam lambat setengah jam...tambah pulak perut dok berdondang sayang...memang rasa nak angin jela kan.....

hai....hati aku ni memang rasa sakit sangat la..dah la luka lama tak sembuh lagi, tadi plak kena langgar pastu tak minta maaf..rasa macam makin benci plak aku kat dia.....dasar ego..pentingkan diri...huhhhh..benci.....

tetiba ja akal jahat cakap tamau maafkan dia selagi dia sendiri tak minta maaf sebab langgar aku....bukan sengaja aku nak kecoh2 hal nih..tapi just nak ingatkan korang2 semua termasukla diri aku sendiri supaya ringakan mulut untuk meminta maaf kalau kita dah buat salah....bukan susah sangat pun kan...........

ok la tamau beleter panjang2....korang mesti tertanya2 sapa la yang langgar aku tu kan...
nak tahu?? ok meh sini aku bagitahu...bukan nak burukkan dia tapi sebagai peringatan untuk dia....

orang yang langgar aku tu adalah ex aku sendiri....MASA..nak tahu sapa MASA?? silalah godek entry2 aku yang lama....


notatakberkaitan : anda dah langgar saya tadi lepas tu buat muka toya tak bersalah...sila ambil tindakan secepatnya sebab sakit hati saya dekat awak masih belum hilang..sila jangan tambahkan lagi sehingga saya jadi betul2 membenci awak....

nasihatdarimakcikjiran : lain kali kalau jalan guna mata, jangan main langgar orang sesuka hati ja....

notablurr : senang untuk memaafkan tapi sangat sukar untuk melupakan....



thankz 4 reading...lau rajin comment2 la yer..jangan lupa tinggalkan link di shoutbox yer..

6 comments:

♥yaya budak suka embun♥ said...

mintak maaf..:))))))

:DDD

cikblurr said...

yaya : maaf anda diterima... :)

padlie said...

maaf nak menyampuk..

benda ni jd pengajaran untuk semua orang.. ringankan mulut untuk ucap terima kasih dan mohon maaf..

terima kasih..

cikblurr said...

padlie : betul2....jadikan ucapan terima kasih dan maaf sebagai salah satu kebiasaan kita...sepatah perkataan maaf atau terima kasih tu boleh menyejukkan hati yang tengah panas...

nub said...

maafkan la die dahulu.. eheh..

buat baik kat orang yang tak nak buat baik kat kita, barulah aman dunia kita...

cewahhhh. harhar

RIDZWAN MOHAMED HUSSIN said...

geram betol gayenye...tapi tambah sakit ati bile kite pulak yg disalahkan