budak2 blurr yg comel...

Wednesday, September 17, 2014

babybump???

assalamualaikum n hye semua...

minggu ni dah cukup 5 bulan... minggu lepas pi check up alhamdulillah dah menjawab semua persoalan dan kerisauan. sebenarnya ramai tak percaya aku ni mengandung..alasannya sebab perut tak nampak pun macam orang mengandung.... sebelum check up ritu hubby asyik bising je katanya risau sebab aku tak macam perempuan mengandung lain..perut tu tak besar2 pun katanya..risau baby tak cukup zat sifat bla bla bla... ari2 ja mesti dia tanya napa perut kecik ja? adeh... mungkin aku ni spesis kurus kan sebab tu la even 5 bulan pun perut masih tak nampak sangat... kalau nampak pun macam perut buncet sikit ja....

bila hari2 hubby dok risau aku ni pun jadi risau berganda2 plak..takut jugak kalau apa hubby cakap tu betul kan...baby tak cukup zat atau baby tak membesar ikut spatutnya... tpi lepas check up minggu lepas, doktor pun dah scan, alhamdulillah dah terjawab pun..baby i cukup zat ok...membesar dengan sepatutnya.... balik rumah malam tu tunjuk gambar scan dekat hubby tapi dia cakap macam menakutkan ja rupa baby.. cis.. ni semua gara2 doktor tu g print gambar yang dia zoomkan kepala..so jadinya dalam gambar tu kepala baby sangatlah besar berbanding badan dan anggota lain...hilang semangat aku nak tatap gambar baby lama2..huhuhu...

kemarin gegedik ikut hubby g ofis dia, ofismate dia tanya anak dah brapa..then hubby jawab coming soon.. dia macam terkejut..hah..dah brapa bulan dia tanya.. hubby jawab 5 bulan dia lagi terkejut.. dia siap cakap lagi nak tengok perut..sebabnya langsung x nampak pun macam orang pregnent... tapi yang bestnya keadaan camni bila semua baju2 aku still muat lagi...so tak payah la nak kena beli baju baru kan...duit tu bleh jimat beli barang2 baby.. iye dak?

sebenarnya tak kisah pun lah kalau babybump tu besar ke kecik ke..as long as kita tau baby kat dalam tu membesar ikut yang sepatutnya pun dah cukup kan... kalau babybump tu besar tapi baby kat dalam x membesar takda guna jugak kan...so, alhamdulillah dengan nikmat yg allah dah bagi ni....

okla, next week ready for another check up plak..aku ni special..2 minggu skali kena check up tak macam setengah org yang kena sebulan skali tu....

bai...



thankz 4 reading...lau rajin comment2 la yer..jangan lupa tinggalkan link di shoutbox yer..

1 comment:

Z@i Z@mR33 said...

xpe2...bln dpn msti cpt bsr...hihihi