budak2 blurr yg comel...

Friday, September 19, 2014

boboy or gegirl???

assalamualaikum n hye semua...

bila da masuk bulan ke 5 ni, orang pun da start tanya da g scan ka, pompuan ka laki? itu soalan wajib ok when someone is pregnent... semua orang akan jadi eksited nak tahu jantina baby dalam..itu jugaklah soalan wajib aku dolu2 sebelum preggy nih..sekarangpunsamajugaknyapunnn.. kalau ada kenalan2 aku yg preggy ni mesti automatik nak tahu jantina baby tu kan...

semalam sebelum tido, hubby sibuk dok usap2 perut dok panggil2 baby..tapi takda respon kan... pastu hubby pun tanya la dah bleh rasa ka baby tendang2? hahahah...eksited la tu nak rasa kena kick ngan baby kan... tapi belum lagi pun rasa kick yg kuat2.. skrang ni just rasa baby gerak2 sikit ja... pastu dengan selambernya hubby cakap, "ni mesti anak perempuan ni sebab dia tak kacau sangat. dok sopan2 ja kat dalam tu"....  hahaha..pandai betul la hubby aku ni jadi tok nujum kan... tahula awak tu memang dri dulu lagi kan memang nak baby ni pompuan kan..hohoho...

sama jugak dengan mak aku.. baru2 ni aku call dia, dia tanya dah p scan ka.. bila jawab dah pastu soalan yg dia tanya ofkos la perempuan ka laki? ok i know u are very eksited mak.. this will be ur first grandchild rite? hehhe..sabar ye mak..nanti bila dah sampai masa i will let u know.. untuk kesenangan sila prepare barang2 yang natural..both girl or boy can use it... ehhehe....

bagi aku, aku sebenarnya tak kisah pun perempuan ka laki ka janji sihat sempurna cukup la... semuanya nanti aku akan prepare warna2 natural ja.. so, bleh jimat guna untuk next next next pulak...ahhaha... (yg ni pun tak kuar lagi dah berangan next3 plak...) 

btw, aku pun dah siap pilih nama pun untuk baby ni.. kalau baby ni perempuan, namanya akan jadi N.A.H and kalau laki M.A.R...  hahaha... bila gitau hubby cadangan nama tu mula2 dia macam bangkang jugak la nama untuk perempuan tu sebab katanya satu nama tu macam nma orang lama.. hahha.. tapi bila aku cakap aku nak guna kuasa veto aku, terus dia diam dan setujukan ja..hahaha.. asyik2 nak guna kuasa veto ja kan aku nih..

ok la...nak kena berkemas2 sikit...satg mak n abah nak sampai dari penang...can wait to see them...


notatakberkaitan :  rasa macam tak mau tau ja jantina baby ni..biar jadi suprise boleh tak??

thankz 4 reading...lau rajin comment2 la yer..jangan lupa tinggalkan link di shoutbox yer..

2 comments:

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam mizah,
Salam perkenalan..
syiok kan bila rasa baby gerak2..
nanti bila dah kicking lagi best tau..
jaga diri n keep healthy yer..
papun jemputla singgah & join blog akak juga yer..
http://aryshafayyadh.blogspot.com/

mizah salleh said...

wasalam akak...salam perkenalan jugak...

tu la..rasa syiok ja bila dah bleh rasa baby gerak2.. tak sabar nak tunggu kna kick dgn baby plak..hehehe...