budak2 blurr yg comel...

Thursday, November 20, 2014

Betul2 suprise nih..

Assalamualaikum n hye semua...

Semalam pergi check up.. Dengan harapan boleh tahu jantina si kecik kat dalam ni... Tapi still hampa.. Si kecik taknak tunjuk langsung.. Siap boleh santai2 silang kaki kata doktor tu.. Haiyooo la baby sayang oii.. Mummy ngan daddy punya la eksited nak tahu sayang oii..tapi baby still tak nak tunjuk...

Malam sebelum check up dan masa on the way g klinik pun da siap pesan kat baby supaya nanti bila doktor scan tunjuk kat doktor tu.. Degil betul anak mummy ni ye... Betul2 nak suprisekan mummy, daddy dan semua family kan...Huhuhu... Nanti bila dah keluar jangan degil2 ye sayang..cian mummy ngan daddy nanti..jadi anak yang baik dan dengar cakap tau...huhuhu...

Semalam masa doktor scan, alhamdulillah perkembangan baby ok.. Everything was ok doktor kata..cuma....cumanya baby ni dalam kategori bam bam jugaklah kalau ikutkan umur dengan berat baby sekarang.. Patutla berat mummy tak naik2 ye walaupun mummy makan banyak sebabnya habis semua baby serap... Akibatnya semalam doktor dah pesan kat mummy sila control makan... Kalau tidak baby akan jadi makin besar dan besar dan besar dan seterusnya nanti akan ada efek waktu nak melahirkan... Kata doktor baby ni bukan dalam kategori baby kecik..ni kategori baby besar walaupun perut mummy ni kecik je macam baru dalam 5 bulan gitu...hohohoh... Kata kawan mummy, bagusla sebabnya perut hang tu penuh dengan baby ja bukan lemak..nanti senang nak kempis balik..hahah....

Bila aku cerita kat hubby yang baby dia ni dalam kategori bam bam, ok, dia yang eksited lebih ok..siap boleh kata lagi, nanti anak kita mesti comel je..tembam... Ahhahaha.. Tapiiiinya bila aku cerita efeknya nanti kalau baby terlalu besar, baru dia sibuk suruh aku control... Mana taknya, hubby aku pun dulu masa lahir kategori bam bam jugak.. 4.3 kg ok.. Kan bam bam tu..aku ni ja masa lahir kategori kecik.. 2.9kg je... Takpa2 kita tengok je nanti baby ni nak ikut mummy ke daddy dia...

Walaupun kecewa jugak sebab tak dapat tahu jantina baby, tapi aku happy sebabnya aku tahu baby aku ni dapat cukup nutrien dan zat sampai boleh jadi bam bam gitu...ahhaha... Moga, dia akan terus sihat, sempurna sampai la masa nak lahirkan nanti
..aminnn...


thankz 4 reading...lau rajin comment2 la yer..jangan lupa tinggalkan link di shoutbox yer..

3 comments:

Najib Ariyan said...

excitednya nak tunggu baby... tak terkira perasaan nya kan... lupa dunia

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam mizah,
memang ada terms "big baby'
pa pun sila jaga makan yer :)
moga semua selamat AMIN

adaa-inspiration.com said...

kalau keluar mcm ayahnye 4.3kg memang bambam sungguh lah hehe

welcome to motherhood very soon :D

www.adaa-inspiration.com